Najčastejšie otázky pri tvorbe webových stránok

od

Či už tvoríme webové stránky pre klientov z Čadce, Žiliny, Prešova, Bratislavy, Prahy alebo zo Švajčiarska, stále sa na začiatku spolupráce stretávame s rovnakými otázkami. Naša digitálna agentúra sa venuje tvorbe webových stránok už 7 rokov a za tento čas sme nazbierali množstvo otázok. Preto nám prišlo fajn napísať článok, v ktorom často kladené otázky pre tvorbu web stránok zhrnieme a odpovieme na ne.

Veríme, že vám tento sumár pomôže v zodpovedaní otázok, pred ktorými stojíte vo chvíli, keď sa rozhodujete, kto vám vytvorí web, kto ho bude spravovať, prípadne vám pomôže zviditeľniť sa vo svete internetu.

Nevyznám sa v tvorbe webových stránok, je to pre mňa úplne nová vec. Ako to celé funguje?

Žiadny strach, nato sme tu my. Máme za sebou veľa úspešných projektov a radi k nim pripojíme aj ten váš. Na začiatok by sme potrebovali bližšie spoznať váš zámer, projekt. Pre tento účel tu máme dotazník, ktorý klient vyplní a následne prediskutuje s prideleným tímom. 

Ako dlho sa venujete tvorbe webových stránok?

Na trhu sme už od roku 2009.

Chcem od vás webové stránky, ale nie som z Čadce.

To vôbec nevadí. V dnešnej dobe technológií dokážeme veci riešiť aj na diaľku. Ak by si to situácia vyžadovala, vieme prísť aj osobne k vám. Našich zákazníkov máme z celého Slovenska, napr. z Bratislavy alebo Prešova.

Koľko stoja nové webové stránky?

Cena webovej stránky závisí od rozsahu a prevedenia. U nás začíname od 1000€ pri štandardných firemných stránkach a potom vyššie v závislosti od unikátnych požiadaviek klienta. Rozpočet si dohodneme vopred na základe vašich požiadaviek na funkčnosť webu a grafické spracovanie.

Kedy platím za webové stránky?

Po odsúhlasení cenovej ponuky a podpísaní zmluvy o dielo sa uhrádza 50% z ceny diela. Druhá časť ceny je splatná až po otestovaní a spustení webových stránok a po podpísaní preberacieho protokolu.

Ako dlho trvá vytvoriť webové stránky?

Náš štandard je cca 30 dní. To platí pri väčšine projektov. Dĺžka realizácie projektu sa môže líšiť od projektu k projektu. Počas dlhoročnej praxe sme procesy vo firme nastavili tak, že dokážeme termín reálne odhadnúť a splniť.

Môžem sledovať webové stránky v procese ich vývoja?

Zákazník je v procese tvorby webovej stránky zainteresovaný od prvého dňa. Vývoj prebieha v iteráciách, ktorých výsledkom je konkrétny produkt (grafika webovej stránky, statická šablóna, redakčný systém, atď.), ktorý môže zákazník pripomienkovať, kontrolovať, jednoducho dávať spätnú väzbu. Vždy je možné vidieť aktuálny stav projektu.

S kým budem komunikovať počas realizácie projektu?

V priebehu celého projektu ste v starostlivosti projektového manažéra. V závislosti od fáze projektu sa môžete stretnúť s ďalšími členmi tímu (grafik, programátor, analytik, copywriter).

Ako sa navrhuje grafika pre webové stránky?

Navrhujeme grafiku webových stránok na mieru alebo vieme použiť aj predpripravené šablóny. Použitý spôsob záleží od vášho rozpočtu a od vzájomnej dohody. Do procesu návrhu grafiky je zapojený aj klient, ktorý vidí vývoj grafiky od začiatku až do konca.

Dokážem si webové stránky aktualizovať sám po ich spustení?

Weby od nás dodávame s našim vlastným systémom pre správu obshahu webových stránok. Vďaka tomu si budete môcť jednoducho a rýchlo spravovať obsah webovej stránky sám. S webom získate školenie ako na to. Sú však aj klienti, ktorí na to nemajú čas, prípadne vlohy. To však nevadí. Po dohode vám ich vieme spravovať v našej réžii.

Budú webové stránky prispôsobené pre PC, tablet aj mobil?

Áno. Iné weby ani nerobíme. Webové technológie sa vyvíjajú veľmi rýchlym tempom. Čoraz viac ľudí si zobrazuje webové stránky na mobiloch, tabletoch, inteligentných hodinkách, v autách, atď. Preto robíme weby tak, aby správne fungovali na každom z týchto zariadení.

A čo prepojenie so sociálnymi sieťami?

Podpora pre Facebook, Google+, Twitter, Instagram je súčasťou webových stránok.

Uvidím koľko ľudí navštevuje moje webové stránky?

Štatistiky návštevnosti sú veľmi dôležité a pomáhajú posúvať váš web ďalej. Na web nasadíme webový nástroj Google Analytics, ktorý umožňuje zbierať a sledovať dáta o návštevách a návštevníkoch.

Budú webové stránky optimalizované pre vyhľadávače?

Naša seo optimalizácia zahŕňa kvalitný kód, optimalizovanú štruktúru obsahu, rýchlosť načítavania, responzívny web, kľúčové slová a popisy stránok. Jednoducho ako to vyhľadávače majú radi.

S akou podporou môžem rátať po dodaní webových stránok?

So skvelou. Veľmi nám záleží na spokojnosti zákazníkov aj po spustení webových stránok. U nás sa nemusíte báť, že tu zajtra nebudeme. Našim cieľom je mať s klientom dlhodobý vzťah a byť mu vždy nápomocní. Či budete potrebovať aktualizáciu, zmenu funkcionality alebo reklamu na váš web, naše služby sú vám plne k dispozícii.

Budem vlastníkom webových stránok?

Áno. Po uhradení dohodnutej ceny za projekt sa stávate vlastníkom webu.

Môžem vedieť aké weby ste robili, kto sú vaši klienti?

Malé firemné prezentácie, aj veľké portálové riešenia. Webové stránky reštaurácií, športových klubov, firiem z rôznych odvetví. Medzi našich najvýznamnejších zákazníkov patrí:

Neulogy, a.s., ktorá sa zaoberá manažmentom vedy, inováciami a začínajúcimi technologickými firmami.

Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity (SOVVA) založená na podporu rozvoja výskumu a vývoja na Slovensku. Organizátor Noc výzkumníkov, najväčšej akcie propagujúcej vedu a výzkum.

eSport.cz, najväčší producent športového obsahu, športových webov a poskytovateľ športových výsledkov v Českej republike.

Veľmi často využívajú naše služby aj iné agentúry, ktorým pomáhame vytvárať webové stránky.

Prezentácie našich najlepších prác nájdete v našich referenciách.

Ak vás táto téma zaujala ďalšie otázky a odpovede nájdete v druhom článku Vaše dalšie otázky k tvorbe www stránok.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií